Q&A

Întrebari și raspunsuri

Eu nu arăt bine în poze!

Uită această expresie. Este primul lucru pe care îl spun peste 90% din oamenii pe care îi fotografiez. Peste 90%. Eu voi avea grijă să arăți bine.

A fi fotogenic însemna a face câteva lucruri când suntem în fața aparatului foto. Și cel mai important, este totul în responsabilitatea mea. Scopul sesiunii foto este să obținem o fotografie care să arate o persoană încrezătoare și abordabilă. Puțini oameni se simt confortabil în fața camerei și este absolut normal. Dar cu puțim timp alocat, puțină instruire și mai ales, impreună, vei avea și tu fotografii de portret business fantastice.

Cum vor arăta fotografiile mele?

Mergi la secțiunea de Portrete pentru a vedea stilul portretului business abordat. Fotografiez pe un fundal simplu, de obicei gri deschis sau închis și alb, care pe langă că arată frumos și modern, ne ajută să scotem în evidență ochii și fac pielea să aibă o culoare sănătoasă. Pentru a scoate în evidență cele mai bune trăsături ale tale, ajustez luminile cu fiecare perosană în parte. Vei primi înainte de sesiunea foto informații despre cum poți arăta mai încrezător și mai fotogenic în fotografiile de portret business. Combinația dintre încredere și abordabilitate va maximiza pozitiv fotografiile tale. Știai că încrederea vine din ochi și abordabilitatea de la gură?

Faci și sesiuni foto în afara studioului?

Bineînțeles. O parte din clineți doresc să vin eu la ei, alții vor să vină la studioul meu din Ion Brezoianu, București. Mă deplasez de asemenea în toată țara. Contactează-mă pentru mai multe detalii.

Cu ce ar trebui să mă îmbrac la sesiunea foto?

Evită texturile și tiparele aglomerate (floricele, carouri, pătrățele etc.) sau bijuteriile care distrag atenția. Pentru sesiunile foto de portret business și corporate, alege costumul sau rochia business favorite, cravata ta care nu dă greș. E necesar ca toate hainele să arete ca noi și să fie curate și călcate. Atenție la cămășile mai vechi care se scămoșează la guler sau se lărgesc în zona gâtului.

Dacă alegi vestimentații  smart-casual sau chiar sport, adu piesele vestimentare favorite. Indiferent de tipul sesiunii foto pe care îl faci, vino cu o varietate de haine. Nu avem o limită de timp pentru sesiunea foto, fotografiem până când avem imaginile dorite, așa că profită la maxim și adu cu tine toate ținutele favorite. Pe scurt, poartă haine care te fac să te simți fantastic. Vreau să te arăti și să te simți perfect. Nici nu-ți imaginezi diferența în bine pe care o face purtarea hainelor preferate pentru cei aflați în fața aparatului foto.

Am nevoie de o programare?

Da. Toate sesiunile foto de fotografie de portret business sau corporate se realizeaza în urma unei programari. Pregătirea dinaintea sesiunii foto este foarte importantă pentru a fructifica la maxim timpul tău și al meu. Indiferent că alegi o sesiune foto în studio sau în locația ta, pregatirea este importantă pentru a primit cea mai bună calitate a serviciilor.

Trebuie sa plătesc un avans pentru rezervarea sesiunii foto?

Este necesar un depozit nereturnabil de 50% din valoarea sesiunii foto pentru a realiza programarea. Locurile se ocupă repede, iar pentru a putea păstra un calendar organizat se încasează depozitul care se scade din costul final al sesiunii foto. În acelși timp, înțeleg că uneori se întâmplă să nu poți ajunge. Dacă mă anunți cu minim 48 de ore înainte de sesiunea foto, putem face o reprogramare în următoarele 30 de zile.

Coafură și machiaj

Pentru bărbați, în 99.99% din cazuri nu este nevoie de machiaj. Pentru machiajul femeilor vrem ca totul să fie simplu și natural. La fel ca și în cazul texturilor aglomerate sau a bijuteriilor, nu ne dorim un machiaj incărcat care să distragă atenția. Chiar dacă apelezi  sau nu la un makeup artist ideea de bază este să păstrăm totul simplu. Poți să-și aduci trusa personală de make-up, iar în momentul în care avem cateva fotografii de portret business foarte bune poți să-ți mai adaugi machiaj și să încercăm și altceva. Vino cu părul aranjat așa cum vrei să apară în fotografii. Încă o dată, recomand să păstrezi un aspect simplu și curat. O idee bună este să bei multa apă și să îți hidratezi pielea bine începând cu 2-3 zile inainte de sesiunea foto. Pielea hidratată are un asptect fantastic în fotografii.

Ce înseamnă ‘editarea’ fotografiilor de protret business?

Cea mai importantă parte pentru mine este să nu retusăm prea mult fotografiile. O editare prea puternică poate transforma o fotografie de portret business foarte bună într-una care să arate ieftin.

Toate imaginile pe care le vei primi vor fi retușate profesional. Sunt un mare suținător al fotografiilor retușate natural. Din fericire vremurile editărilor grosolane au apus. Vreau ca tu sa arăți ca tine.

Vom elimina toate petele/coșurile, practic orice nu va mai fi acolo peste câteva zile. Tonurile pielii și diferenele de culoare vor fi netezite pentru un asptect natural, de calitate și de efect. Firele de păr rebele, scamele etc. vor fi eliminate. Această intervenție minimă, dar atât de necesară, este foarte importantă pentru niște fotografii de portret business de calitate, care să arate foarte ingrijite.

Pentru orice alte informații sau dacă vrei sa programezi o sesiune foto, accesează pagina de contact pentru emailul sau numărul meu de telefon.
Toate bune,

Radu

Radu Gospodinov  |  Zigomatic Studio

Strada Ion Brezoianu nr. 23-25, Sector 2, București

Scrie-i lui Radu!

Sună-l pe Radu

Pentru orice alte informații da click pe butonul de mai jos pentru a ma suna!

Zigomatic Studio

Strada Ion Brezoianu nr. 23-25,
Sector 2, București
Telefon: +40724206115